Додон прокоментував ідею об’єднання Молдови та Румунії

Додон прокоментував ідею об’єднання Молдови та Румунії
Президент Молдови Ігор Додон

На думку Додона, правляча коаліція несе пряму відповідальність за зростання роз'єднаності в суспільстві

Президент Молдови Ігор Додон вважає, що уніоністський рух, представники якого наполягають на об'єднанні Молдови з Румунією, - маргінальним і радикальним проектом, здатним іще більше розділити суспільство.

Так президент прокоментував у Facebook мітинг у Кишиневі, приурочений до 100-річчя входження Молдови (територія між Прутом і Дністром) до складу Румунії.

«Незважаючи на те, що сьогодні уніонізм зазнав краху, ми зобов'язані засудити цю політичну для Республіки Молдова чуму. Через корупцію, бідність та відсутність упевненості у завтрашньому дні люди змушені шукати альтернативи, приєднуючись, в тому числі, і до цього маргінального і радикального проекту», - написав Додон.

На думку молдавського президента, правляча в країні коаліція на чолі з Демократичною партією несе пряму відповідальність за зростання роз'єднаності в суспільстві.

«Майбутнє керівництво Молдови візьметься за економічні питання й поліпшення добробуту громадян, а уніонізм буде оголошений поза законом. Іноземні спецслужби більше не зможуть організувати провокації проти державності нашої країни. У Молдови є майбутнє, а уніонізм піде в історію», - підсумував президент.

Нагадаємо, у столиці Молдови Кишиневі 25 березня відбулася багатотисячна хода на честь «Сторіччя великого возз’єднання» Бесарабії з Румунією.

У Бухаресті ввечері 24 березня також відбувся концерт, присвячений сторіччю історичних подій.

Нагадаємо, 24 лютого, представники місцевої влади відразу трьох населених пунктів Молдови підписали символічну декларацію про об'єднання з Румунією

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: