Двом росіянам винесли вироки за спробу підірвати українського розвідника

Двом росіянам винесли вироки за спробу підірвати українського розвідника
Автомобіль розвідника Буданова було підірвано, але постраждав сам диверсант, що заклав вибухівку
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Минулого року двоє росіян намагалися підірвати Кирила Буданова

Голосіївський районний суд виніс вироки двом громадянам Росії за спробу підірвати автомобіль українського розвідника Кирила Буданова. Про це йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що суд визнав росіян Тимура Дзортова і Олексія Комаричева винними в замаху на вчинення теракту, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами, а також використанні підроблених документів. Їм призначено покарання у вигляді 7 і 8 років позбавлення волі.

Обвинувачення довело, що 4 квітня 2019 року вони за завданням спецслужб Росії спробували закласти вибухівку під припаркований автомобіль Буданова, але бомба здетонувала в момент установки.

Крім того, встановлено, що один з них служив в особистій охороні глави Республіки Інгушетія, а також обіймав посаду заступника голови його адміністрації. Злочинці готувалися кілька місяців, використовували фальшиві паспорти і водійські права громадян Киргизії.

Нагадаємо, інцидент з вибухом автомобіля Буданова стався у Києві на вулиці Академіка Вільямса. З місця інциденту госпіталізували потерпілого, який, як з'ясувалося, намагався закласти вибухівку.

Тодішній голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляв, що цей теракт для ліквідації українського офіцера організувала Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: