Джемілєв назвав дату приїзду до Києва Умерова й Чийгоза

Джемілєв назвав дату приїзду до Києва Умерова й Чийгоза
Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз 

Представники Меджлісу хочуть якомога швидше повернутися до України

Заступники голови меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, які наразі перебувають в Анкарі, повернуться в Україну у четвер, 26 жовтня.

Про це повідомив екс-глава меджлісу Мустафа Джемілєв в ефірі «5 каналу».

«Вони будуть завтра вже в Києві. Завтра в них має бути зустріч або з Ердоганом (президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган - ред.), або з прем'єр-міністром (Туреччини - ред.), а потім вони хочуть приїхати все-таки сюди», - розповів Джемілєв.

За його словами, він про це дізнався по телефону від Ахтема Чийгоза безпосередньо перед ефіром.

Джемілєв розповів, що Умерову і Чийгозу в Туреччині «пропонували медогляд, лікування, але вони хочуть швидше сюди (в Україну - ред)».

25 жовтня заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що Умерова та Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в Анкарі та мають незабаром вирушити у Київ. Наразі заступники голови Меджлісу кримсько татарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз проходять медичне обстеження в Туреччині і сьогодні їх прибуття в Україну не очікується. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Рефат Чубаров розповів, що російські окупанти відпустили з-під варти заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умероа та Ахтема Чийгоза за тієї умови, що вони поки не зможуть повернутися до Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: