Екс-бійці «Беркуту» затримували фігурантів «справи Веджіє Кашка»

Екс-бійці «Беркуту» затримували фігурантів «справи Веджіє Кашка»
Микола Полозов (праворуч) і син Веджіє Кашка Ібрам біля кафе, де затримували активістів

Крім співробітників Росгвардії під час затримання були присутні співробітники ФСБ і Центру Е

Російський адвокат Микола Полозов розповів, що серед російських силовиків, які затримували активістів кримськотатарського національного руху у «справі Веджіє Кашка», було «як мінімум» двоє колишніх співробітників розформованого спецпідрозділу МВС України «Беркут».

За словами адвоката, ці дані виявились у матеріалах дослідчої перевірки за фактом загибелі кримськотатарської громадської діячки Веджіє Кашка, доступ до яких йому неодноразово обмежував Слідчий комітет Росії в Криму.

«Щонайменше два співробітника Росгвардії, які здійснювали затримання Веджіє Кашка та інших активістів, – колишні співробітники українського спецпідрозділу МВС «Беркут». З їхніх свідчень не зрозуміло, хто з них безпосередньо здійснював затримання. Всі вони в один голос стверджують, що не чинили психологічного і тим більше фізичного тиску на Веджіє Кашка. Називати прізвища цих співробітників я поки що не можу, тому що перебуваю під підпискою про нерозголошення. Крім співробітників Росгвардії під час затримання були присутні співробітники ФСБ і Центру Е», – розповів Полозов.

Раніше Полозов неодноразово повідомляв, що йому відмовляли в доступі до відео ФСБ по «справі Веджіє Кашка».

Нагадаємо, у Сімферополі 23 листопада 2017 року російські силовики затримали групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. При затриманні цих людей російськими силовиками стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Нагадаємо, раніше Чапух через погіршення стану здоров’я припинив голодування, яке він оголосив 15 вересня в СІЗО, вимагаючи надання кваліфікованої медичної допомоги.

Наприкінці вересня Чапуха перевезли із СІЗО Сімферополя в лікарню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: