Екс-голова СБУ Луганщини назвав держслужбовця, який просив Путіна ввести війська

Екс-голова СБУ Луганщини назвав держслужбовця, який просив Путіна ввести війська

Екс-глава управління СБУ в Луганській області Олександр Петрулевич

Фото: Гордон

Рубан звертався з відкритим листом «до президента іншої держави із закликом введення військ на територію України», зазначив Петрулевич

Один з керівників луганських козаків, який на початку окупації Донбасу закликав президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Україну, Леонід Рубан, виявився негласним співробітником відділу «Т» (департаменту захисту національної державності управління Служби безпеки України (СБУ) в Луганській області.

Про це розповів екс-глава управління СБУ в Луганській області Олександр Петрулевич, виступаючи як свідок у Старобільському райсуді Луганської області, де розглядається кримінальне провадження щодо екс-керівника парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, повідомляє «Гордон».

Петрулевич зазначив, що полковник УСБУ Охтирський відмовився порушувати матеріали щодо Леоніда Рубана.

«Я стабілізую ситуацію, і притягнення його до кримінальної відповідальності може негативно вплинути на питання національної безпеки в Луганській області й, зокрема, всієї країни», – передав Петрулевич слова полковника.

Екс-глава Луганської СБУ зазначив, що при цьому Рубан звертався з відкритим листом до президента іншої держави із закликом введення військ на територію України. Петрулевич розповів, що під час розмови на тему Рубана Охтирський попросився у відставку й згодом був звільнений.

Нагадаємо, Єфремова було затримано 30 липня 2016 року в аеропорту перед вильотом до Австрії й заарештовано наступного дня. Його підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність й недоторканність України, створення терористичної організації «ЛНР», а також присвоєння, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: