Екс-лідер Каталонії закликав всіх прихильників незалежності регіону сформувати єдиний список

Екс-лідер Каталонії закликав всіх прихильників незалежності регіону сформувати єдиний список
Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон

Малоймовірно, що чотири політичні сили зможуть до кінця вівторка представити єдиний список

У вівторок, 7 листопада, в інтерв’ю для Радіо Каталунія колишній очільник Каталонії Карлес Пучдемон, який зараз перебуває в Брюсселі, закликав до формування єдиного списку всіх партій, які відстоюють незалежність регіону, на позачергових виборах 21 грудня 2017 року.

Так, за словами Пучдемона, найкращим сценарієм було б об’єднання Європейської демократичної партії Каталонії (PDeCAT), Кандидатів за народну єдність (CUP), Подемос, Республіканської лівиці Каталонії (ERC) для боротьби за свободу і демократію. Про це повідомляє Reuters.

За словами лідера Каталонії, Мадрид здійснює брутальні репресії проти регіону. Тому, якщо Каталонія не буде цьому протидіяти, то центральний уряд переможе.

Каталонські партії, які виступають за незалежність, мають можливість до кінця вівторка, 7 листопада 2017 року, сформувати єдині списки. Однак на сьогодні шанси, що це станеться, незначні.

Раніше лідер Республіканської лівиці Каталонії Оріол Жункарес заявив про можливість формування єдиного списку кандидатів разом із Європейською демократичною партією Каталонії. Проте умовою формування єдиного списку було названо приєднання інших партій – перш за все участь Кандидатів за народну єдність (CUP).

Партії, які відстоюють незалежність Каталонії, розглядають дострокові вибори 21 грудня 2017 року як своєрідний референдум і прагнуть отримати більшість голосів в законодавчих зборах. В разі формування єдиного списку шанси на реалізацію саме такого сценарію значно збільшилися б. 

Як відомо, уряд Іспанії 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії проголосував за резолюцію, яка проголошує незалежність від Іспанії.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: