Екс-посол США розповів, навіщо Трамп знову зустрінеться з Путіним

Екс-посол США розповів, навіщо Трамп знову зустрінеться з Путіним
Екс-посол Джон Гербст

На думку Джона Гербста, президент США прихильний до Кремля, тому для нього важлива будь-яка можливість зустрічі на вищому рівні з росіянами

Під час недавнього візиту радника президента США Джона Болтона в Росію було досягнуто домовленостей про зустріч Дональда Трампа з російським президентом Володимиром Путіним. Колишній посол США в Україні, а нині очільник Євразійського центру при аналітичному центрі Atlantic Council Джон Гербст розповів в інтерв’ю «Главкому», чого очікує Трамп від зустрічі з президентом РФ.

На думку Гербста, президент США прихильний до Кремля і Путіна, тому для нього важлива будь-яка можливість зустрічі на вищому рівні з росіянами. Крім того, Трамп зараз відступає від угоди про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Він розуміє, що це рішення Путін не вітає, і для Трампа це ще одна причина зустрітися саме зараз, тому що він хотів би мати друга в Кремлі.

«Я помітив, що в списку тем майбутньої зустрічі немає теми України. Але це тільки перші сигнали, це не останнє бачення американськими бюрократами цієї зустрічі», - додав Гербст.

Зустріч відбудеться вже після виборів в американський Конгрес, тому якщо на цих виборах республіканці досягнуть перемоги, це могло б вплинути на підхід Трампа до зустрічі з Путіним. «Він би відчував себе самовпевнено, могла виникнути ситуація, коли він міг би робити Путіну якісь подарунки», - припускає екс-посол.

Нагадаємо, помічник Путіна Юрій Ушаков підтвердив, що президенти США і Росії погодили грунтовну зустріч у Аргентині в кулуарах саміту Великої двадцятки наприкінці листопада. 

Ушаков уточнив, що майбутня зустріч в рамках G-20 пройде в період 30 листопада - 1 грудня та буде «тривалою й грунтовною».

Водночас, за його словами, запланована також зустріч президентів США і РФ у Парижі 11 листопада, під час вшанування 100-ї річниці завершення Першої світової війни.

Читайте також: Екс-посол Джон Гербст: У США немає кандидатів в Україні. Але дехто хотів би бачити таким Вакарчука

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: