Експеримент у Фінляндії показав: «Боїнг» на Донбасі збили з російського «Бука»

Експеримент у Фінляндії показав: «Боїнг» на Донбасі збили з російського «Бука»

Слідчі провели експерименти з метою з'ясувати, якою ракетою було збито повітряний лайнер

Фінляндія проводила ракетні експерименти в рамках слідства щодо катастрофи Boeing 777 рейсу MH17 на Донбасі влітку 2014 року. Відповідну інформацію підтвердив прем’єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля, повідомляє телерадіокомпанія Yle.

За словами Сіпіля, Нідерланди відправили запит до Центральної кримінальної поліції Фінляндії, яка згодом дала на нього позитивну відповідь.

Про проведення секретних експериментів першим повідомило голландське видання De Telegraaf.

Голландські слідчі проводили експерименти, аби з'ясувати, якою ракетою було збито повітряний лайнер. Тести показали, що йдеться про російську ракетну установку «Бук». Раніше такого ж висновку дійшла інша група голландських експертів.

Нагадаємо, сьогодні, 28 вересня, міжнародна комісія, яка розслідує катастрофу «Боїнга-777» має оприлюднити звіт про те, з якого місця, і якою зброєю збили літак. Перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук поїхав до Нідерландів на оприлюднення звіту.

Як повідомляв «Главком», міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера «Боїнг-777», вірогідно, дійде висновку, що літак було збито пострілом з системи «Бук» з території, яку захопили проросійські бойовики на сході України. 

6 червня спільна слідча група кримінального розслідування катастрофи малайзійського літака рейсу МН17 оприлюднила фото знайденої на місці падіння літака нижньої частини ракети «Бук Venturi». 

Як відомо, 13 жовтня минулого року Рада безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17. За висновками експертів, літак «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» було збито над Донецькою областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Катастрофа літака «Боїнг-777» рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: