В Австралії не залишилося сумніву, хто винен у збитті літака МН17

В Австралії не залишилося сумніву, хто винен у збитті літака МН17

Посол України в Австралії каже, що Росія себе скомпрометувала, наклавши вето на створення трибуналу щодо збитого над Донбасом літака

Наклавши вето на Радбезі ООН щодо створення трибуналу стосовно збитого на Донбасі літака МН17, Російська Федерація себе скомпрометувала в очах австралійців. Про це в ефірі «5 каналу» заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Австралії Микола Кулініч.
«Те, що трапилося на Раді Безпеки, вето Російської Федерації, це була повна компрометація Росії. Після цього ні в кого не залишилося сумніву, хто винен в цій трагедії», - наголосив він.
Дипломат також підкреслив: «Це було те, що прискорило формування загальної австралійської думки на користь України. Звичайно, трагедія МН17, це рейс малайзійського «Боїнгу», де були серед постраждалих австралійці, це було визначальним».
Крім того, посол заявив, що, на його думку, наближається розв’язання питань щодо цієї трагедії: «Спільна команда розслідування, куди входять Нідерланди, Бельгія, Малайзія, Австралія і Україна, вони вирішують формулу після проведення слідства технічного, вони встановлять винних і найголовніше - притягнути винних до суду. Ось це – принципова річ. І над цим зараз працює наша спільна команда».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: