Експерт: Новими умовами виплати «боргу Януковича» РФ тріпає нерви Україні

Експерт: Новими умовами виплати «боргу Януковича» РФ тріпає нерви Україні
Олег Устенко

Такої практики, як пропонують в РФ, не існує, - Устенко

Росія запропонувала нові умови для виплати так званого боргу Януковича. Вона пропонує, щоб хтось третій заплатив за Україну. Але це звичайна балаканина і тріпання нервів. Не існує такої практики і системи. Таку думку висловив виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в коментарі «Главкому».

«Це стара історія, за якою нічого не стоїть. Раніше вони ще пропонували МВФ розрахуватися за нас або США», - говорить Устенко.

За його словами Росія просто тріпає нерви і створює балаканину. «Вони свідомо пропонують неможливе. Адже хочуть, щоб хтось то за нас підписався, але такої практики та системи просто не існує», - зауважив Устенко.

На переконання економіста, економічного підґрунтя для виплат немає сьогодні. «Адже незабаром буде чергове засідання Арбітражного суду Лондона. І буде зрозуміло, чи платимо ми, чи ні. На моє переконання, є велика ймовірність, що нас змусять платити по цьому боргу. Але Росія, піднявши сьогодні цю тему, намагається натякнути світовій спільності, що в України поганий фінансовий стан, і мовляв, вони всі відповідальні за Україну і її борги», - резюмував Устенко.

Як повідомляв «Главком», в Москві запропонували нові умови сплати «боргу Януковича». Компроміс щодо боргу в $3 млрд, отримані в грудні 2013 року українським урядом від РФ, які називають «боргом Януковича», можливий, якщо інша країна викупить його у Росії.

Читайте також інтерв’ю Устенка «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: