«Борг Януковича»: Росія запропонувала новий варіант виплати

«Борг Януковича»: Росія запропонувала новий варіант виплати

У Москві пропонують, щоб борг сплатила третя країна

Компроміс щодо боргу в $3 млрд, отримані в грудні 2013 року українським урядом від РФ, які називають «боргом Януковича», можливий, якщо інша країна викупить його у Росії. Про це заявив заступник голови мінфіну РФ Сергій Сторчак, передає РИА «Новости».

Сторчак заявив, що Москва готова до обговорення варіантів позасудового врегулювання боргу. Зараз такі переговори йдуть через посередників. При цьому Сторчак відмовився коментувати хід цих переговорів.

«Чисто теоретично це можуть бути і гроші, і цінні папери якогось іншого суверена, який готовий взяти на себе вимоги на Україну в силу своїх особливих відносин з Україною, міг би швидше просунутися в пошуках якогось компромісного рішення. Все-таки навантаження, пов'язане з поверненням трьох з гаком мільярдів доларів, істотне навантаження на будь-який бюджет. Ми це добре розуміємо», - заявив він.

Як відомо, уряд України в 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму $3 млрд з погашенням 20 грудня 2015-го, які викупила Росія.

У липні Високий суд Лондона не визнав обґрунтованість аргументів України у справі про «борг Януковича». Мінфін України оскаржив рішення Лондонського суду щодо «боргу Януковича».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: