Ердоган хоче розширити військову операцію на весь кордон із Сирією

Ердоган хоче розширити військову операцію на весь кордон із Сирією
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Ердоган пообіцяв, що турецькі війська «звільнять» весь простір сирійсько-турецького кордону до Іраку

Туреччина збирається розширити військову операцію проти курдських воєнізованих формувань «Загони народної самооборони» на весь простір сирійсько-турецького кордону.

Про це в п'ятницю, 26 січня, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, інформує DW.

«Операція «Оливкова гілка» триватиме, поки не будуть досягнуті всі поставлені цілі», - сказав президент, підкресливши, що турецькі війська «звільнять» від «терористів» місто Манбідж і весь простір сирійсько-турецького кордону до Іраку.

Турецько-сирійський кордон простягається на 900 кілометрів, з сирійської сторони більша його частина контролюється курдськими формуваннями. Південніше починаються території, підконтрольні Башару Асаду. Після завершення операції в районі міста Афрін турецькі війська почнуть операцію в районі Манбіджа, заявив Ердоган.

Між тим захисники Афріна звернулися з вимогою надати їм військову допомогу до президента Сирії Башара Асада.

«Будь-який напад на Афрін є атакою на суверенність сирійської держави», - заявив  один з керівників курдської адміністрації в Афріні, який визнав регіон «невід'ємною частиною Сирії». Президент Асад засудив турецьку агресію, але не вступив у відкрите військове протистояння з Анкарою. 

Тим часом Афрін залишають мирні жителі. Не менше п'яти тисяч, за даними ООН, знайшли притулок в навколишніх селищах. Ще не менше тисячі людей виїхало в сирійське місто Алеппо.

Нагадаємо, турецькі військові заявили 23 січня, що під час операції в Афріні, яка триває чотири дні, було вбито щонайменше 260 бойовиків з числа сирійських курдів та угруповання «Ісламська держава».

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Анкара не відступиться у своєму намірі довести операцію в сирійському Афріні до кінця.

Раніше повідомлялося, що Путін закликав Ердогана поважати суверенітет Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: