Ердоган звинуватив американського генерала в підтримці держперевороту в Туреччині

Ердоган звинуватив американського генерала в підтримці держперевороту в Туреччині
Фото УНІАН

Генерал Вотел висловив свою стурбованість тим, що багато турецьких військових, з якими взаємодіяли США, опинилися у в'язниці після масштабних чисток

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив главу Центрального командування збройних сил США на Близькому Сході генерала Джозефа Вотела у підтримці військового путчу, пише видання Hurriyet.

«Американський генерал своїми заявами підтримав змовників. Він видав себе цими словами», - вважає Ердоган.

Зокрема, йдеться про те, що раніше Вотел висловив свою стурбованість тим, що багато військових, з якими взаємодіяли США, опинилися у в'язниці після масштабних чисток, які ініціювала Анкара. Зокрема, з деякими з них Вашингтон активно працював з питань боротьби з тероризмом.

«У нас встановлені відносини з багатьма турецькими лідерами - особливо з військовими. Мене непокоїть те, який вплив на ці відносини будуть мати останні події», - заявив Вотел.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини спробували здійснити військовий переворот. У Стамбулі і Анкарі відбувалися авіанальоти, на вулицю були виведені танки. Вже до ранку суботи президент країни Реджеп Ердоган заявив, що основні осередки повстанців ліквідовані. Тоді ж світові лідери висловили свою підтримку президентові Ердогану. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: