Фахівець розказав про дивні обставини пожежі в одеському таборі «Вікторія»

Фахівець розказав про дивні обставини пожежі в одеському таборі «Вікторія»

Олександр Сидоров не виключає, що табір хтось підпалив

Полковник протипожежної служби у відставці і колишній керівник Управління пожежної охорони Одеської області з 1988 по 1998 Олександр Сидоров в інтерв’ю одеському телеканалу розповів, що не можна відкидати версію підпалу одеського дитячого табору «Вікторія». Про це пише місцеве видання v-odesse.net.

«Попередньо про який-небудь причини не можна говорити. Розглядатися повинні всі версії – від підпалу, людського фактора і до порушення будівельних норм. Але це розбереться слідство, є проектна документація та будівельні норми, виконання яких треба перевірити, а також обов’язково будуть проведені лабораторні дослідження залишків санаторію», - сказав він.

Фахівець також звернув уваги на дивні відомості, що стали відомі після пожежі.

«Ніколи пожежа не поширюється зверху вниз. Якщо б вона почалася на другому поверсі, то згорів би весь другий поверх, а перший можна було б врятувати. За характером займання і самої пожежі видно, що вона миттєво поширилась по всій будівлі … Пожежі подібного масштабу від електропроводки не могло бути, тим більше з переходом з другого поверху на перший. Завжди, коли ми гасили, вигорала кімната або ціла квартира, але паркетна підлога з дерева залишалася цілою. А от якщо знизу горить квартира, тоді він згоряє. Можна лише припускати про те, що джерело пожежі було і на першому поверсі. Цей факт, ще раз підкреслюю, встановити або спростувати може тільки слідство за допомогою експертиз», - сказав він.

Як відомо, 16 вересня в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

18 вересня під варту взяли директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі, де внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Генпрокурор Юрій Луценко 20 вересня заявив, що основна версія слідства – керівництво дитячого табору шукало приватну «протипожежну» фірму, яка дасть більший «відкат». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: