Фінляндія закликала ЄС до участі у миротворчих місіях в Україні

Фінляндія закликала ЄС до участі у миротворчих місіях в Україні
Міністр оборони Фінляндії Юссі Ніінистьо

Міністр оборони заявив, що про кількість військ, які Фінляндія надасть Україні говорити поки рано

Фінляндія підтримує запропоновану миротворчу місію США на сході України та пропонує не звужувати коло країн, які здатні домогти Україні. 

Про це у вівторок заявив міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністьо, передає Reuters.

«Ідеї маркування деяких країн Євросоюзу як більш прийнятні, ніж інші, повинні бути відкинуті», - сказав міністр оборони Фінляндії.

Фінляндія підтримує звіт, підготовлений колишнім генеральним секретарем НАТО, нинішнім радником Порошенка Андресом Фога Рассмусеном, в якому він запропонував ООН розглянути питання про підтримку України у врегулюванні кризи з допомогою надання їй близько 20 тисяч солдатів країнами, що не входять в НАТО.

«Коли справа доходить до кількості військ, ще рано говорити що-небудь... але Фінляндія, Швеція, Австрія, Швейцарія та Ірландія не можуть зібрати всі війська, які необхідні для такого роду операцій. Нам потрібно більше країн», - прокоментував Юссі Нііністо.

У цій доповіді перераховані країни, такі як Фінляндія, Швеція і Австрія, а також країни НАТО, які сприймаються Росією як дружні, такі як Греція. Нііністо заявив, що операція потребує схвалення як Росії, так і України, і не дав коментарів про те, скільки військ Фінляндія буде готова надати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: