Форум «Давос у пустелі» під загрозою зриву через вбивство журналіста Washington Post

Форум «Давос у пустелі» під загрозою зриву через вбивство журналіста Washington Post

Про відмову від участі у форумі заявили медіакомпанії CNN, Financial Times, New York Times, CNBC та Bloomberg

Все більше учасників відмовляються їхати на велику міжнародну економічну конференцію в Саудівській Аравії через зникнення опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє Reuters.

Про відмову від участі у форумі Future Investment Initiative в Ер-Ріяді, який називають «Давос у пустелі», оголосили JP Morgan & Chase та Ford Motor. Таке ж рішення раніше прийняли в Uber Technologies та Viacom.

Про відмову від участі заявили медіакомпанії CNN, Financial Times, New York Times, CNBC та Bloomberg. Слідом за ними передумав їхати в Ер-Ріяд і представник The Fox Business Network.

Поки що невідомо, чи переглянули плани про участь представники Goldman Sachs Group, Mastercard та Bank of America.

Як повідомляє BBC, голова Світового банку Джим Йонг Кім вже відмовився від участі в конференції.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що була шокована інформацією з Туреччини щодо долі журналіста, але все одно приїде на інвестиційний форум у Саудівській Аравії.

Річард Бренсон, голова Virgin, призупинив переговори щодо інвестицій державного фонду Саудівської Аравії в один з космічних проектів компанії у понад 1 млрд доларів.

Нагадаємо, журналіст Джамаль Хашкаджі, який критикував саудівську владу, і який останнім часом працював у Washington Post, зник 2 жовтня після того, як увійшов у будівлю консульства Саудівської Аравії у Стамбулі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: