Французька прокуратура хоче судити главу МВФ

Французька прокуратура хоче судити главу МВФ
anspress.com

Лагард ризикує потрапити до в'язниці на рік

Французька прокуратура рекомендувала віддати під суд главу Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард через скандал про надання 339 млн євро в якості пакету допомоги магнату, пише Newsru.

Крістін Лагард в 2008 році була міністром фінансів Франції. Вона затвердила рішення видати зазначену суму Бернару Тапі, колишньому власнику марсельського футбольного клубу «Олімпік», в рамках врегулювання його судового позову з частково державним банком Credit Lyonnais. Прокуратура звинувачує її в халатності, і, в разі визнання винною, Лагард ризикує потрапити до в'язниці на рік.

Нагадаємо,  Тапі звинувачував керівництво банку Credit Lyonnais в махінаціях при продажі належних йому акцій компанії Adidas, для чого в 1993 році був створений спеціальний консорціум під керуванням згаданого банку. Після довгих розглядів в 2007 році Лагард, будучи міністром економіки і фінансів Франції, розпорядилася передати справу Тапі в арбітраж, щоб прискорити розгляд питання, і в липні 2008 року арбітражний суд зобов'язав одну з державних фінансових структур виплатити Тапі відшкодування збитків у розмірі 240 мільйонів євро, а також близько 100 мільйонів у вигляді відсотків і 45 мільйонів за моральну шкоду. У лютому 2015 роки від нього зажадали повернути гроші державі.

Тапі в 1997 році потрапив до в'язниці на сім місяців, оскільки  його визнали винним в договірних матчах «Олімпіка"». Коли він володів клубом, «Олімпік» чотири рази перемагав в чемпіонаті Франції і вигравав Лігу чемпіонів.

 

У лютому 2016 року Лагард була переобрана на пост голови МВФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: