«Газпром» подав на Україну до суду через антимонопольний штраф

«Газпром» подав на Україну до суду через антимонопольний штраф

Зазначається, що розгляд ініційовано відповідно до Арбітражного регламенту ЮНСІТРАЛ (Комісія ООН з права міжнародної торгівлі)

Російський газовий монополіст «Газпром» ініціював міжнародний арбітражний процес проти України через штраф, розмір якого складає 6 мільярдів доларів у антимонопольній справі компанії в Україні.

Зокрема, позов російська компанія подала до арбітражного суду ООН. У ньому зазначається, що штраф, який Антимонопольний комітет України виписав «Газпрому» за зловживання монопольним становищем, є «завищеним та несправедливим, а також порушує положення договору між Україною та РФ про взаємний захист інвестицій».

Нагадаємо, у січні 2016 року Антимонопольний комітет наклав на «Газпром» штраф за зловживання монопольним становищем на ринку природного газу в Україні в розмірі майже 86 млрд грн.

За рік – через пеню – сума подвоїлася. Загалом ідеться про стягнення з «Газпрому» в дохід загального фонду бюджету України 171 млрд 931,8 млн грн.

До активів, які уряд планує арештувати потрапило майно компаній «Газпромзбут Україна» та «Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України», а також цінні папери ПАТ «Інститут Южнийгіпрогаз» та АТ «Газтранзит».

Також «Газпром» програв апеляцію на арешт його майна в Україні за антимонопольною справою. Як відомо, український уряд розпочав опис та арешт активів, які належать «Газпрому» в Україні. Зокрема Володимир Гройсман заявляв, що акції «Газтранзиту» мають бути продані на аукціоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: