Генеральна прокуратура перевірить діяльність одеського забудовника Аднана Ківана

Генеральна прокуратура перевірить діяльність одеського забудовника Аднана Ківана
Аднан Ківан

Депутати стверджують, що екс-нардеп Марков досі отримує дивіденди від спільного будівельного бізнесу з Ківаном

Перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук доручив прокурору Одеської області і співробітникам прокуратури Києва провести ретельну перевірку діяльності скандально відомого далеко за межами Одеси сирійського бізнесмена Аднана Ківана.

Про це говориться в офіційній відповіді ГПУ на запит народного депутата України від Радикальної партії Дмитра Лінька, повідомляють ЗМІ.

Одночасно із запитом Дмитра Лінька з'явилися звернення його колег - народних обранців з різних політичних партій - Андрія Левуса, Андрія Лозового, Євгенія Дейдея, які акцентували увагу правоохоронців на незаконному відведенні землі під будівництво в Одесі «27-ї Перлини».

Замовником об'єкту виступала громадська організація інвалідів «Допомога та захист, до керівництва якої має відношення скандальна партія «Родина» колишнього нардепа-сепаратиста Ігоря Маркова. А генеральним підрядником стало ТОВ «Алькар-Буд», що має безпосереднє відношення до компанії «Кадорр-Груп» Аднана Ківана.

Депутати стверджують, що Марков досі отримує дивіденди від спільного будівельного бізнесу з Ківаном. І гроші ці йдуть на фінансування так званих «ДНР / ЛНР».

«Принциповий такий хлопець то Марков – «Новороссія» звичайно класно, але гроші заробити хочеться і неважливо, що це доводиться робити там, де керує ненависна «хунта», - зазначив народний депутат Андрій Лозовий.

На думку депутатів, до розслідування ГПУ повинні підключитися також фахівці зі Служби безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: