Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями. Нардеп може провести за гратами п'ять років

Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями. Нардеп може провести за гратами п'ять років
Вадим Новинський

ГПУ вже провела низку допитів

Генпрокуратура звинувачує нардепа від «Опозиційного блоку» Олександра Новинського за трьома статями. Про це йдеться у тексті подання прокурора, опублікованого на «Українській правді»

«ГПУ кваліфікувало звинувачення Новинського частиною 5 статті 27 (пособництво), частиною 2 статті 146 (позбавлення волі) та частиною 1 статті 365 (перевищення повноважень)», - йдеться у статті.

Крім того, вказується, що Генпрокуратура провела низку допитів. «Текстів протоколів допитів свідків до подання не додано. Але базуючись на них, у Луценка стверджують, що «є підстави вважати, що Новинський Вадим Владиславович вчинив кримінальне правопорушення.., за який встановлено покарання у виді позбавлення волі на строк до п'яти років», - сказано у матеріалі.

Нагадаємо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка, потім пообіцяв повернутись у вівторок, 8 листопада. Зазначимо, що він і справді повернувся в Україну з Греції.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: