Новинський каже, що не збирається тікати з України, але завтра летить до Греції

Новинський каже, що не збирається тікати з України, але завтра летить до Греції
Вадим Новинський

«Православний олігарх» обіцяє повернутися найближчим часом

Народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський заявив, що завтра вилетить на Афон, але повернеться найближчим часом. Про це депутат сказав журналістам, коментуючи інформацію генерального прокурора Юрія Луценка про підготовлене подання до Верховної Ради з проханням дати згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

«Нікуди не виїжджав з країни, не їду і їхати не збираюся», – сказав депутат. При цьому Новинський наголосив, що змушений виїхати, оскільки раніше у нього було заплановано на завтра поїздку на Афон. «Там зараз перебуває блаженніший митрополит Онуфрій (УПЦ МП), і я приєднуюся до нього», – сказав депутат. «Повертаюся звідти, швидше за все, в понеділок. Тобто цю поїздку було заплановано, і не робіть з цього сенсації», – додав депутат, звертаючись до журналістів. При цьому він повідомив, що завтра вилетить «о 10-й або об 11-й ранку».

Як повідомлялося, раніше сьогодні генпрокурор Луценко оприлюднив скан-копію подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Новинського. У поданні зазначається, що ГПУ підозрює Новинського у перевищенні влади і службових повноважень під час незаконного позбавлення волі особистого помічника колишнього предстоятеля УПЦ (МП) Володимира, а саме – архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка. У свою чергу прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган додала, що Новинський є одним з підозрюваних у справі проти екс-президента Віктора Януковича щодо незаконного тиску на УПЦ МП

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: