Глава Мінсоцполітики пояснив свою заяву щодо аліментів на батьків

Глава Мінсоцполітики пояснив свою заяву щодо аліментів на батьків
Міністр соціальної політики Андрій Рева

Міністр зазначив, що відносини в родині мають регулюватися не грошима, а самою родиною

Міністр соціальної політики Андрій Рева назвав недостовірною інформацію, що діти мають платити аліменти на батьків.

Про це повідомляється на сайті Мінсоцполітики.

«Поширюється недостовірна інформація, коли не беруть до уваги контекст, про що і як говорилось, і розумійте хто як хоче. Ми свої обов’язки ні на кого перекладати не збираємося, але є випадки, коли і люди несуть відповідальність», - заявив міністр.

Він зазначив, що відносини в родині мають регулюватися не грошима, а самою родиною.

«Разом з тим, бувають ситуації, про які я говорив у ефірі, про зону АТО. Волонтери зібрали немічних, одиноких, старих людей, які там залишилися одні. Вони розмовляли з  ними та з’ясували, що у них є рідні. І волонтери до них телефонують, і запитують, ваші батьки у такій складній ситуації, допоможіть їм. А волонтеру, як він розповів, ті діти відповіли: «Передзвоніть, коли помруть…», -додав Рева.

За його словами, на питання журналіста він нагадав, що є Конституція. Де чітко вказано, що діти зобов’язані піклуватися про своїх батьків.

«Чи повинна держава впливати на таких людей? У таких випадках для цього є вся законодавча база: 202-а та 206-та статті. Там написано, що у подібних випадках, за рішенням суду, можна буде присуджувати аліменти на утримання таких батьків. А якщо ці діти ухиляються, то 165-та стаття Кримінального Кодексу України передбачає, що ці особи несуть кримінальну відповідальність. Підкреслюю, за рішенням суду», - пояснив Рева.

«Чи означає це, що всі діти в Україні повинні платити аліменти на батьків? Ні, це повня нісенітниця», - резюмував міністр.

На початку квітня Рева заявив, що він переконаний у тому, що діти повинні платити аліменти на утримання літніх батьків.

«Я вважаю, що у випадку дітей до літніх батьків має бути жорстка відповідальність – потрібно законодавчо ввести серйозну відповідальність – вони теж повинні платити аліменти на утримання батьків», – сказав Рева.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року набрав чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні. Законом, зокрема, визначені нові способи покарання боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що перевищує суму, яка мала бути сплачена за шість місяців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: