Глава МВС Німеччини заявив, що «більше не може» працювати з Меркель

Глава МВС Німеччини заявив, що «більше не може» працювати з Меркель
Ангела Меркель та Хорст Зеехофер

Предметом суперечок Зеехофера з Меркель вже тривалий час є політика щодо мігрантів

Глава Міністерства внутрішніх справ Німеччини і глава Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зеехофер не бачить можливості своєї подальшої роботи в уряді федерального канцлера Ангели Меркель.

Ці слова Зеехофер виголосив на нараді міністрів від ХСС з головою земельної групи партії в Бундестазі Александером Добріндтом, повідомляє Welt am Sonntag.

Міністр повторив свій вислів щонайменше двічі. При цьому глава МВС Німеччини користувався формулюванням: «Я більше не можу працювати з цією жінкою».

Предметом суперечок Зеехофера з Меркель вже тривалий час є політика щодо мігрантів з країн Азії та Африки. Міністр вважає, що вона повинна бути набагато жорсткішою.

Нагадаємо, у ФРН продовжується внутрішньополітичний конфлікт через політику щодо біженців. Ідеться про протистояння всередині союзу консерваторів, сестринських партій ХДС/ХСС. Очільник Християнсько-соціального союзу (ХСС) і за сумісництвом глава МВС Горст Зеехофер має намір не пускати в Німеччину тих іноземців, чиї клопотання про притулок вже зареєстровані в інших країнах Євросоюзу. Голова ХДС Меркель, утім, виступає за загальноєвропейське рішення цієї проблеми. Наразі незрозуміло, чим може завершитися протистояння глави уряду та норовливого міністра, але чимало оглядачів допускають, що це може стати кінцем четвертого терміну Меркель.

Як повідомив раніше Bild, Меркель планувала організувати термінову зустріч з лідерами тих держав ЄС, які на рівні з Німеччиною відчувають найбільше навантаження через наплив біженців.

Натомість у Меркель заперечили інформацію про терміновий саміт щодо біженців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: