Глава МЗС Польщі влаштував демарш у Львові

Глава МЗС Польщі влаштував демарш у Львові
Ващиковський на Личаківському цвинтарі, Львів, 5 листопада
Фото: radiosvoboda.org

Вітольд Ващиковський не став заходити до «Тюрми на Лонцького», бо не погодився зі словами його директора про події сторічної давнини

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який другий день перебуває у Львові з офіційним візитом, відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» через позицію його директора про те, що Польща 1918 року окупувала Західну Україну.

Ващиковський поклав квіти до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, що поблизу музею «Тюрма на Лонцького». У програмі були відвідини музею, але польський міністр розвернувся на вході.

«Міністр запитав у мене, чи Західна Україна була окупована у 1918 році. Я відповів, що так, що це була окупація. Відтак він різко розвернувся з порога і не зайшов у музей. Це було, на мою думку, зроблено зумисно, це зумисний політичний крок», – прокоментував Радіо Свобода на місці директор музею Руслан Забілий.

Нагадаємо, очільник міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розкритикував підходи України до пошуку історичного порозуміння із Варшавою. Про це він сказав у суботу у Львові, де він перебуває із дводенним візитом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: