Главу МЗС Німеччини здивував масштаб руйнувань Широкиного - Жебрівський

Главу МЗС Німеччини здивував масштаб руйнувань Широкиного - Жебрівський

Гайко Маас (праворуч) у Широкиному

Фото: Павло Жебрівський

Міністр запевнив, що «всіляко сприятиме справі урегулювання збройного конфлікту в Україні»

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас відвідав селище Широкине, де його здивував масштаб руйнувань.

Про це повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

1 червня очільники МЗС Німеччини та України побували у прифронтовому Бердянському, де поспілкувалися з місцевими жителями.

«Головне, що усіх турбує, - коли настане мир. Павло Клімкін запевнив, що на дипломатичному рівні робиться усе можливе, аби Росія вивела своїх найманців та погодилася перекрити російсько-український державний кордон», - йдеться у повідомленні.

За словами Жебрівського, люди просили полагодити дорогу та подовжити автобусний маршрут з Сопиного до Бердянського.

«У супроводі спостерігачів місії ОБСЄ Павло Клімкін та Гайко Маас побували на точці спостереження поблизу Широкиного. Міністр закордонних справ Німеччини був вражений масштабом руйнувань у селищі. Запевнив, що «всіляко сприятиме справі урегулювання збройного конфлікту в Україні», - підсумував він.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін разом з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом у п’ятницю, 1 червня, перебували з візитом на Донбасі

31 травня Гайко Маасу зустрівся з президентом Петром Порошенком. Сторони, зокрема, обговорювали ситуацію на Донбасі і подальші кроки для активізації мирного процесу з допомогою багатонаціональної операції під егідою ООН.

Також представники України і ФРН обговорили питання підготовки до 20-го саміту Україна-ЄС, який відбудеться в Брюсселі 9 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: