Грач заступився за кримських татар перед окупантами

Грач заступився за кримських татар перед окупантами

До міжнаціональної сфери треба ставитися дуже обережно, зазначив Грач

Колишній депутат Верховної Ради від Компартії та екс-голова Верховної Ради Криму Леонід Грач, який зараз мешкає на півострові, вважає, що окупаційна влада підірвала міжнаціональний мир. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому», коментуючи репресії проти кримських татар.
«Ситуація і так уже запекла до межі. У кримських татар з точки зору їхнього волелюбного духу, звичайно, є тертя із владою. А до міжнаціональної сфери треба ставитися дуже обережно. Підірвати ситуацію легко, але як потім з неї вийти? Я чудово знаю, як непросто було налагодити міжнаціональний мир у Криму», – зазначив Грач.
На його думку, російські силовики ніколи не замислювались, як зберегти міжнаціональний мир. «Приїхав якийсь з Сибіру, думає, що зараз дубиною махне – і нікуди не подінуться ті кримчани. Так далеко не поїдеш», – сказав Грач.
«Як людина, котра пройшла десятиліття з цією проблемою, я на цьому більше знаюся, ніж будь-який привозний силовик. Вони повторюють, до речі, і мої помилки. Свого часу я думав, що можна створити групу, наближену до влади, і дати її членам по посаді. Але окрім ворожнечі та недовіри в кримськотатарському середовищі це нічого не дає», – розповів він.
Грач вважає, що окупаційна влада зробила велику помилку, не пустивши Мустафу Джемілєва до Криму. «Не треба було не пускати до Криму Джемілєва – хай би він приїжджав, і тут уже йому висувайте претензії. Такими методами лише створили потужне кримськотатарське лобі, яке тепер антиросійське. Поклонська просто не спроможна була такі речі розуміти, коли приїжджала на Чонгар і погрожувала нікого не пропустити. І тепер цю купу проблем із кримськими татарами треба буде розгрібати дуже тривалий період», – сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: