Громадські організації Каталонії закликали до загального страйку

Громадські організації Каталонії закликали до загального страйку

Страйк пропонується провести в знак протесту проти поліцейського насильства в ході заворушень під час проведення референдуму

Громадські організації та спілки Каталонії закликали громадян провести загальний страйк 3 жовтня.

Про це повідомляє El Periodico.

Страйк пропонується провести в знак протесту проти поліцейського насильства в ході заворушень під час проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Влада Каталонії заявила, що 90% виборців проголосували за відділення від Іспанії. Мадрид не визнав голосування.

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Голова Женералітата (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про від’єднання. Мадрид оголосив голосування незаконним і намагався його зупинити за допомогою силовиків. За даними місцевої влади, в результаті зіткнень активістів з поліцією постраждали сотні людей.

Глава уряду Іспанії Мар’яно Рахой виступив з екстреним зверненням до нації, в якому заявив, що в Каталонії не було референдуму про самовизначення. 

Раніше повідомлялося, що 844 особи постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: