Влада Каталонії: За незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців

Влада Каталонії: За незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн

Влада Каталонії заявили, що за незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців.

Про це повідомляє BBC.

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Голова Женералітата (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Раніше повідомлялося, що 760 людей постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

За повідомленням МВС Іспанії, поліції ще напередодні вдалося закрити велику частину передбачуваних місць голосування. На деяких з тих дільниць, які все ж відкрилися вранці в неділю, почалися сутички між поліцією і громадянами, які хочуть взяти участь у голосуванні.

Верховний суд Іспанії раніше заборонив використовувати громадські будівлі для голосування, повідомляє МВС.

Сутички між поліцією і громадянами відбулися на деяких дільницях, що відкрилися вранці у неділю.

Раніше повідомлялося, що напередодні референдуму про незалежність чоловік відкрив вогонь з пневматичної зброї на одній з виборчих дільниць у Каталонії, внаслідок чого 4 людини постраждали.

Як повідомлялося, іспанська поліція в суботу, 30 вересня, заблокувала доступ до 1,3 тисячі шкіл у Каталонії, у яких мають розташовуватися виборчі дільниці на референдумі про незалежність регіону.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз підтримує позицію Конституційного суду Іспанії і також не визнає референдум про незалежність Каталонії, який має відбутись 1 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: