Гройсман кинув камінь в город президента - Безсмертний

Гройсман кинув камінь в город президента - Безсмертний
Віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний
Фото: прес-служба політика

Політик переконаний, що коли прем’єр жаліється на нестачу повноважень чи на попередників, це означає, що він «не усвідомлював, куди іде», погоджуючись на посаду

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман намагається мобілізувати голоси народних депутатів для ухвалення проекту бюджету на 2019 рік. Наразі такої підтримки немає, тому є ризик, що країна може залишитись без основного фінансового документа. Так прокоментував виступ глави Кабміну на одному із телеканалів політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний. 

«Боюся, що, крім фінансових бід, ми будемо входити у 2019 рік ще й з неприйнятим бюджетом. Як показало вчорашнє обговорення за участю прем’єра, в уряду сьогодні немає 226 голосів для підтримки проекту бюджету. Тому я розцінюю вчорашній захід в тому числі як спробу мобілізувати народних депутатів, - сказав він.

Водночас Безсмертний вважає, що ситуація «не катастрофічного економічного характеру», проте в політичному відношенні «є дуже небезпечною».

«Треба розуміти, що заявки прем’єра про нестачу повноважень – це камінь в город президента. Це не буде не помічено «з того боку», тож варто очікувати меседж у відповідь. Наприклад, в діалозі і діях фракції БПП з урядом», - зауважив політик.

Водночас Безсмертний переконаний, що коли прем’єр-міністр жаліється на нестачу повноважень чи на попередників, це означає, що він «не усвідомлював, куди йде», погоджуючись на цю посаду.

«Було озвучено, що попередники наробили багато біди, що не вистачає повноважень. І при цьому не сформовано відповідь на поточні питання у вигляді реформ, пропозицій щодо законопроектів, внесення змін до Конституції, внесення пропозицій щодо зміни економічної моделі і т. д. Це свідчить про те, що вчора був звичайний рядовий спіч, суть якого – не втратити себе в президентській кампанії. Говорити про те, щоб претендувати на президентський пост, у прем’єра немає волі», - сказав він.

Політик також звернув увагу на те, що у прем’єра, очевидно, не склався альянс з «Народним фронтом», бо «попередників» можна розцінювати як уряд Азарова, а можна «по Фрейду», як уряд Яценюка.

Раніше Безсмертний навів докази «інституційного краху держави».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: