Гройсман сподівається, що МВФ із розумінням поставиться до питання ціни на газ

Гройсман сподівається, що МВФ із розумінням поставиться до питання ціни на газ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 
Фото: Главком

Прем’єр назвав переговори з МВФ «достатньо конструктивними»

Українська сторона веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо пошуку оптимального варіанту врегулювання ціни на газ для населення.

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав у понеділок в вечірньому ефірі ICTV, повідомляє «Укрінформ».

«Ми зараз ведемо переговори з МВФ, і вони є достатньо конструктивними. Я бачу у них розуміння реальної ситуації, вони оцінюють стан економіки, реальні доходи людей, і ми розраховуємо на розуміння , на те,що зможемо з мінімальними втратами вийти з цієї ситуації», - розповів прем'єр.

За його словами нині усі представники влади працюють з МВФ.

«І президент веде переговори, і голова ВР також докладає зусиль для того щоб довести інформацію, яка є дуже важливою для прийняття такого чутливого рішення», - наголосив Гройсман.

Водночас прем'єр-міністр визнав, що взагалі він проти підняття ціни на газ та житлово-комунальні послуги, бо розуміє, що «це у першу чергу дуже важко вдарить по українцях».

«Ми ж знаємо що сьогодні люди живуть не у тих достаках, в яких хотілося. І цей платіж є дуже важким», - додав глава уряду.

Зазначимо, що нещодавно у «Нафтогазі» вчергове повідомили про підвищення цін на газ для промисловості на майже 10%. Наразі вартість газу для промислових споживачів перевищує вартість газу для населення у 2,4 рази.

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: