Гройсман пояснив народу, чому ціна на газ в чотири рази вище його собівартості

Гройсман пояснив народу, чому ціна на газ в чотири рази вище його собівартості

Голова Уряду запевнив, що ринкова ціна на газ допоможе знищити корупційні схеми та достягти енергонезалежності України.

На ранковому пленарному засіданні Верховної Ради знову виникло питання ціни на газ: чому ціна вища за собівартість газу українського виробництва в чотири рази?
«Це питання непросте. Уряд ухвалив ринкову ціну на газ, і це забезпечить прозорість її формування. Єдина ціна на газ формується від ціни біржі на Заході, і це не дає можливості впровадження корупційних схем», - підкреслив Гройсман.
Також голова Кабміну вважає, що введення ринкової ціни на газ дозволить збільшити видобуток власного газу і досягти енергонезалежності.
За словами прем’єра, ціна на газ завжди була високою. Але різницю всім мешканцям компенсувала держава з бюджету: як небагатим, так і заможним. Також Гройсман запевнив, що громадяни не будуть сплачувати великі гроші за газ, тому що держава через механізми прозорих субсидій надасть компенсацію малозабезпеченим.
Нагадаємо, що з 1 травня в Україні діє єдина для населення і промисловості ціна на газ. Кабінет міністрів установив її на рівні 6879 грн за тисячу кубічних метрів газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: