Глава НКРЕКП вважає, що уряду варто переглядати тарифи щоквартально

Глава НКРЕКП вважає, що уряду варто переглядати тарифи щоквартально

На його думку, це було б правильно і справедливо

Глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк вважає, що Кабінет міністрів повинен корегувати ціни на газ для населення поквартально. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
За його словами, ціна має залежати від кон’юнктури загального ринку.
«Має бути в ідеалі так: немає навіть спеціальних обов’язків, а є постачальник останньої надії. Тобто, коли в жодного з контрагентів на ринку споживач в Україні не знайшов газ – чи то побутовий, чи промисловий, тоді він може купити його в постачальника останньої надії. І ціна має залежати від кон’юнктури загального ринку – як внутрішнього, так і зовнішнього. В ідеалі, я думаю, що уряд, для того випадку, коли ціни на газ падатимуть, для населення коригуватиме ціни поквартально», - сказав Вовк.
Нагадаємо, для всіх споживачів з 1 травня новий Кабінет міністрів, усупереч чинному закону про ринок газу, запровадив єдину ціну - 6879 грн за тисячу кубометрів (крім релігійних організацій – 3913 грн), тоді як вона мала б сформуватися відповідно до ринкової кон’юнктури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: