Грузинський дипломат зізнався: відносини з Україною не дуже добрі. Через Луценка?

Грузинський дипломат зізнався: відносини з Україною не дуже добрі. Через Луценка?
Україна-Грузія

Грузія хоче більшої поваги від України та невтручання Саакашвілі та Луценка у її внутрішні справи

Дипломат та член партії «Грузинська мрія» Тедо Джапарідзе в інтерв’ю «Главкому» поскаржився на те, що у відповідь на беззаперечну підтримку Грузією України на міжнародній арені, Тбілісі часто не вдається отримати підтримку від Києва.

Джапарідзе також пригадав «одеську провокацію», коли Україна без будь-яких офіційних попереджень і заяв вислала грузинського кримінального авторитета з Одеси на батьківщину. Він вважає, що такі ситуації лише підливають масла у вогонь і ускладнюють стосунки.

На питання журналіста про відсутність офіційних візитів грузинського прем’єр-міністра до України після подій на Майдані грузинський депутат заявив, що не уявляє собі таку ситуацію, коли серед осіб, які зустрічатимуть в Україні делегацію з Грузії, може бути людина, яка наразі в цій країні знаходиться в розшуку.

.jpg_03Тедо Джапарідзе

У своєму інтерв’ю Джапарідзе згадав і про «недружні» заяви Юрія Луценка, що Грузія стає «сателітом Росії». «До речі, протилежних прикладів не знайти. Думаю, Київ міг би зупиняти це жорсткіше», - зауважив політик. «Окрім того, пан Луценко фактично дозволяв собі втручатись у роботу нашого судового інституту. Це при тому, що «Грузинська мрія» (правляча партія, - «главком») не лише декларує, але й на ділі втілює принципи невтручання в роботу суду, ЗМІ, створює вільне бізнес-середовище, чого не було в країні ще кілька років тому», – додав він.

Нагадаємо, 8 жовтня в Грузії відбудулися парламентські вибори.

Політична ситуація в країні загострювалася через передвиборчі баталії та жорстке протистояння правлячої партії «Грузинська мрія», членом якої є Тедо Джапарідзе, а також опозиційної партії «Єдиний національний рух». Схоже протистояння цих двох політичних сил спостерігалося й на парламентських виборах 2012 року, які призвели до зміни влади в країні.

Як відомо, від опозиційної партії «Єдиний національний рух» балотувалася Сандра Руловс, дружина Михеіла Саакашвілі, який нещодавно офіційно заявив, що збирається повернутися у Грузію у випадку перемоги його політичної сили. Та за даними екзіт-полів, до парламенту Грузії проходять лише дві згадані партії, але перемогу на вчорашніх виборах таки отримали опоненти Саакашвілі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: