Гуайдо закликав до нових протестів у Венесуелі

Гуайдо закликав до нових протестів у Венесуелі
Венесуельський опозиціонер Хуан Гуайдо

Лідер опозиції заявив, що акції проти уряду і президента Ніколаса Мадуро необхідно влаштувати 30 січня по всій країні

Голова національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом країни, закликав до нових протестів. Про це пише DW.

Акції проти уряду і президента Ніколаса Мадуро необхідно влаштувати 30 січня по всій країні, заявив Гуайдо в неділю.

Крім того, лідер венесуельської опозиції закликав владу Великої Британії не допустити доступу Мадуро до золотих резервів Венесуели на суму близько 1,3 млрд доларів США, які зберігаються в Банку Англії. Уряд Мадуро має намір продати золото і перевести отримані кошти в Центральний банк Венесуели, стверджує Гуайдо в листах до керівника Банку Англії Марку Карні і британського прем'єр-міністра Терези Мей. У разі подібної транзакції гроші «будуть використані нелегітимним і клептократичним режимом Ніколаса Мадуро для придушення венесуельського народу і жорстокого поводження з ним», підкреслив лідер опозиції Венесуели.

Представники уряду Мадуро докладають зусиль для повернення в країну її золотих резервів з грудня 2018 року. Раніше Банк Англії відмовився офіційно коментувати ситуацію з венесуельськими активами. «Банк надає послуги зберігання золотих резервів цілій низці клієнтів і не коментує жоден з цих ділових контактів», - заявили його представники.

Як відомо, Європейський союз закликає якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції керівником країни.

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Ради Безпеки ООН 26 січня закликав світову спільноту підтримати опозицію Венесуели та визнати Хуана Гуайдо президентом країни.

Натомість уряд Венесуели відкинув вимоги ЄС про нові вибори президента.

Також міжнародний ультиматум про перевибори відхилив Ніколас Мадуро.

Нагадаємо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до повторних виборів.

Читайте також статтю: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: