МВФ прогнозує Венесуелі інфляцію в 10 мільйонів відсотків

МВФ прогнозує Венесуелі інфляцію в 10 мільйонів відсотків

Венесуела переживає гостру кризу, що супроводжується девальвацією національної валюти

Якщо останні прогнози вірні, за п'ять років кризи економіка Венесуели скоротиться на 50%

Інфляція в Венесуелі в поточному році продовжить зростати і за його підсумками може досягти 10 мільйонів відсотків.

Про це заявив директор департаменту Західної півкулі Міжнародного валютного фонду Алехандро Вернер.

«Прискорення гіперінфляції з рівня, який в 2018 році був близький до 2 мільйонів відсотків, перейде до рівня, який в 2019 році, якщо я правильно пам'ятаю, повинен бути в районі 10 мільйонів відсотків», - сказав Вернер.

Венесуела в останні роки переживає гостру кризу, що супроводжується девальвацією національної валюти і гіперінфляцією. За даними парламентського комітету з фінансів, інфляція за підсумками 2018 року склала близько 1,7 мільйона відсотків.

Експерти МВФ порівнюють тяжкість ситуації в Венесуелі з положенням, в якому опинилася Німеччина після Першої світової війни.

Якщо останні прогнози вірні, за п'ять років кризи економіка Венесуели скоротиться на 50%, це найзначніший економічний спад в світі за останні 60 років.

До слова, Європейський союз закликає якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції в якості керівника країни.

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Ради безпеки ООН 26 січня закликав світову спільноту підтримати опозицію Венесуели та визнати Хуана Гуайдо президентом країни.

Натомість уряд Венесуели відкинув вимоги ЄС про нові вибори президента.

Також міжнародний ультиматум про перевибори відхилив Ніколас Мадуро.

Нагадаємо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до повторних виборів.

Читайте також статтю: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: