Губернатор Донбасу пояснив ОБСЄ, що горілку з терористами пити набагато простіше, ніж провести безпечні вибори

Губернатор Донбасу пояснив ОБСЄ, що горілку з терористами пити набагато простіше, ніж провести безпечні вибори

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповів, чому вважає неможливим проведення виборів на Донбасі

Глава Донецької ОДА Павло Жебрівський вважає, що питання про вибори на Донбасі сьогодні, зокрема, за так званим «сценарієм ОБСЄ» - не на часі. І провести їх за українськими законами буде неможливо. Про це він заявив в інтерв’ю виданню «ГОРДОН». 

«Я хочу сказати ОБСЄ: горілку жерти з терористами - це одне, а убезпечити людей - інше. Я зустрічаюся з представниками від Опоблоку, які про вибори думають, і питаю: «Ти особисто готовий їхати туди агітувати, якщо будь-який п'яний або обдовбаний терорист, якому все пофіг, просто з «мухи» зашарашить у твою машину?» Виявляється, немає», - розповів Жебрівський.

Далі він підкреслив, що залишається незрозумілим питання про те, як бути з людьми, які виїхали і стали вимушеними переселенцями. «Вони мають право брати участь у тих виборах? Узагалі-то мають - це їхня батьківщина, їхній будинок залишився на окупованій території. І як вони будуть голосувати? Туди їхати? А там «МГБ» з підвалами, а частина біженців - у розстрільних списках. Хто їх захистить? І хто убезпечить політичні партії та їхніх представників, які агітуватимуть на тих територіях?» - озвучив проблему губернатор.

Жебрівський вважає, що є лише один серединний варіант: «якщо біснуватий Путін так хоче, щоб там пройшли вибори, нехай міжнародна поліцейська місія встане на кордоні й забезпечить громадський порядок на тимчасово окупованих територіях».

«Без безпеки, без доступу до ЗМІ та можливості участі в голосуванні вимушених переселенців - вибачте, це не вибори», - підкреслив він.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: