Харків’янин, який постачав провізію та боєприпаси бойовикам «ЛНР», уникнув в’язниці

Харків’янин, який постачав провізію та боєприпаси бойовикам «ЛНР», уникнув в’язниці

Громадянин Володимир Біда один рік повоював на боці терористів, повернувся додому і розкаявся

Марківський районний суд Луганської області визнав винним екс-бійця мотострілкового батальйону «ЛНР» і мешканця Харківщини Володимира Біду у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.1 ст.110) та створенні та участі в незаконних воєнізованих формуваннях (ч.1 ст.260 КК України), призначивши два роки випробувального терміну.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 19 грудня.

За даними досудового розслідування, на початку квітня 2017 року громадянин Біда вступив до лав мотострілкового батальйону армійського корпусу «ЛНР» на посаду гранатометника. Однак обвинувачений фактично працював водієм БМП та здійснював виїзди на лінію розмежування для охорони держаного кордону псевдодержавного утворення «ЛНР» з наданням можливої підтримки стрільцям  другого мотострілкового батальйону в разі наступу української армії.

З листопада 2017 року Володимир Біда працював водієм, доставляючи боєприпаси та продукти харчування до передових позицій та блок-постів «ЛНР» у районі сіл Сентянівка (31 блок-пост) і Сміле Луганської області (32 блок-пост).

У середині квітня 2018 року обвинувачений залишив позиції бойовиків і повернувся додому - у місто Люботин Харківської області.

У судовому засіданні Володимир Біда щиро розкаявся і підписав угоду про визнання винуватості. Згідно з нею, йому призначено остаточне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі без конфіскації майна, але на підставі ст. 75 КК України його звільнити від відбування покарання, застосувавши два роки випробувального терміну.

Суд затвердив умови цією угоди, наголосивши, що вона не суперечать вимогам кримінального та кримінального процесуального законодавства України.

Як повідомляв «Главком», суддя Вільнянського районного суду Запорізької області Андрій Кофанов виправдав «ополченця», бо «ДНР» - не терористична організація.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: