Хуг: бойові дії на Донбасі можна закінчити за годину

Хуг: бойові дії на Донбасі можна закінчити за годину
Перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг

За словами Хуга, військову частину конфлікту можна зупинити за лічені години, але на повне завершення війни піде набагато більше часу

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг вважає, що бойові дії на Донбасі можна припинити протягом однієї години.

Про це він заявив в інтерв'ю «Голосу Америки».

За словами Хуга, військову частину конфлікту можна зупинити за лічені години, але на повне завершення війни піде набагато більше часу. Він зауважив, що ніколи не приховував свою особисту думку, коли говорив про справи в Україні.

Хуг сказав, що побоюється, що кожен новий день війни поглиблює рани, які українцям буде дуже важко загоювати. Він закликав задуматися над долею дітей, які живуть у районах бойових дій по обидва боки так званої контактної смуги.

Він не пропонує вимагати від уряду України односторонніх поступок, бо вважає, що це не допоможе швидшому досягненню миру.

«Ми бачили колони техніки військового зразка, які в’їздили на територію України і виїздили. Ми бачили сліди важкої техніки, що вели до непідконтрольної ділянки кордону з Російською Федерацією. Ми розмовляли з особами у полоні в українських збройних сил, які казали, що вони служили у російських військових підрозділах, які брали участь у боях, перебуваючи в Україну у системі ротації» - сказав він. 

На запитання,  як йому було вислуховувати закиди про шпигунство і навіть звинувачення, що діяльність його місії використовували для атак, які спричинили смерть людей, він визнав, що опинитися між двома воюючими сторонами – «невелика приємність».

Олександр Хуг бачив в Україні багато, але сказав «Голосу Америки», що, склавши повноваження, він збирався подорожувати Україною «наприклад в гори», щоб більше побачити не лише війни і злигоднів.

Нагадаємо, минулого тижня ОБСЄ тричі за тиждень фіксувала конвої на території окупованої Донеччини.

Як відомо, заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі  Олександр Хуг йде з посади.

Його місія завершується 31 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: