Інтерни 11 вишів на іспиті довели, що готові надавати допомогу в бойових умовах

Інтерни 11 вишів на іспиті довели, що готові надавати допомогу в бойових умовах

За субтестом «медична допомога в бойових умовах» загальний національний показник склав 63,9%

На сьогоднішній день в Україні вчать майбутніх лікарів бути готовими до роботи в умовах війни. Наприклад, змістовна суть іспиту «Крок 3» містила в собі такі субтести, як загальні питання, невідкладні стани, організація допомоги в екстремальних ситуаціях та медична допомога в бойових умовах. Останню складову було включено до іспиту на виконання постанови Верховної Ради «Про додаткові заходи для зміцнення обороноздатності України» і з метою забезпечення належної підготовки лікарів-слухачів закладів післядипломної освіти МОЗ України з питань діагностики та надання медичної допомоги пораненим, ураженим та хворим із бойовою патологією.

За субтестом «медична допомога в бойових умовах» загальний національний показник склав 63,9%, що на 17,9% нижче за загальний національний показник (81,8%).

Одинадцять вишів мають результати за цим субтестом вищі за національний показник. Зокрема, найвищі результати показали інтерни ДНМУ (75,2%), УВМА (71,6%) та ЗДМУ (70,9%). Решта ВНЗ, що брали участь у тестуванні, мають результати за цим субтестом нижчі за національний показник. Найнижчі результати за цим субтестом мають КМУУАНМ (54,5%), ХМАПО (58,4%) та УжНУ (58,3%).

Система ліцензійних інтегрованих іспитів - складова частина державної атестації студентів, які навчаються за спеціальностями напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація», а також лікарів, які проходять первинну спеціалізацію (інтернатуру) у вищих навчальних закладах незалежно від їхнього підпорядкування.  Майбутні фахівці рівня «спеціаліст» та «магістр» (лікарі, лікарі-стоматологи, фармацевти, лікарі-психологи тощо) послідовно складають три іспити – «Крок 1», «Крок 2» та «Крок 3».

«Крок 1» – це іспит із загальнонаукових дисциплін, який складають після вивчення основних фундаментальних дисциплін. «Крок 2» є іспитом із професійно орієнтованих дисциплін, які за змістом відповідають освітньо-професійній програмі підготовки спеціалістів. Він є складником держатестації студентів і його складають на випускному курсі. «Крок 3» є іспитом, що базується на освітньо-професійній програмі підготовки спеціаліста за певною лікарською (провізорською) спеціальністю в інтернатурі.

Більше читайте в матеріалі «Главкому» Пригоди інтернів. Яких медиків навчають в Україні?

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: