Інтерпретація австралійців щодо сурковських паперів: це помста американців Путіну за злам сервера Клінтон

Інтерпретація австралійців щодо сурковських паперів: це помста американців Путіну за злам сервера Клінтон
Владислав Сурков

Австралійські ЗМІ назвали злам пошти Суркова ударом у відповідь на кібератаку на пошту демократів США

Дата зламу пошти помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова та її цілі дозволяють припустити, що це може бути формою помсти за російську кібератаку на сервери Демократичної партії США перед виборами. Таку думку висловив Кеннет Джирс, колишній офицер НАТО, а нині старший науковий співробітник компанії Comodo, що займається кібербезпекою, пише видння Sidney Morning Herald.

«Цілком можливо, що ми бачимо перший приклад взаємного протистояння в кіберпросторі на міждержавному рівні», -  сказав він і додав, що ця концепція вписується у рамки холодної війни між США і Росією.

«В каламутному світі хакерства, держави часто використовують проксі-сервери або неофіційні групи. США стверджують, що Росія зламала пошту Гілларі Клінтон через підставні групи, такі як Wikileaks, Guccifer 2.0 і DCLeaks. Електронний виток з пошти Суркова – передбачуваний крок у відповідь на російське хакерство і публікацію електронних листів американських політичних еліт», - зазначає видання.

Разом із тим,  у статті йдеться, що не існує доказів про зв'язок між українською хакерською групою Kiberkhunta  і кібер-силами, лояльними до США.  Про справжність документів заявили радники глави МВС України Зорян Шкіряк та Антон Геращенко. За словами останнього, для досягнення зазначених цілей Росія відкрито використовує низку засобів масової інформації на чолі з телеканалом «Інтер».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: