Італія хоче змінити міграційну політику ЄС

Італія хоче змінити міграційну політику ЄС
Мігранти в Європі

Пропозиції щодо мігрантів представлять на початку наступного місяця

Італія підготує власну пропозицію про перегляд європейської політики з надання притулку та імміграції у другому півріччі цього року

Про це у п’ятницю заявив новий прем’єр країни Джузеппе Конте, повідомляє Reuters.

«Ми розробляємо нашу власну пропозицію, яка буде представлена під час головування Австрії в Європейській Раді на початку наступного місяця», - зазначив Конте.

Виступаючи разом із президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі після того, як минулого тижня обидва лідери обмінялися різкими заявами щодо італійської міграційної політики, Конте заявив, що вони «повністю роз'яснили» свої погляди та перебувають «в ідеальній згоді».

Раніше новий міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні закликав Мальту надати доступ до порту Валлетті рятувального судна Aquarius організації SOS Mediterranee, на борту якого знаходилися 629 мігрантів. В іншому випадку Сальвіні мав намір закрити італійські порти. Влада Мальти відхилила вимогу, заявивши, що не має відношення до рятувальної акції.

Пізніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес наказав прийняти судно Aquarius.

Президент Франції Еммануель Макрон засудив цинічні й безвідповідальні дії італійського уряду, який відмовився приймати судно Aquarius, а Італія у відповідь викликала французького посла для консультацій.

У п’ятницю прем'єр Італії поїхав до Макрона через суперечку щодо мігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: