Прем'єр Італії їде до Макрона через суперечку щодо мігрантів

Прем'єр Італії їде до Макрона через суперечку щодо мігрантів
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте

Французький президент наголосив, що не бажав образити Італію або італійський народ

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підтвердив, що зустрінеться у Парижі з президентом Франції Еммануелєм Макроном у п'ятницю після суперечки щодо мігрантів.

Про це повідомляє France24 із посиланням на заяву Офісу італійського прем'єра.

«Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підтвердив, що поїде до Парижа на перемовини з президентом Франції Еммануелєм Макроном у п'ятницю на тлі суперечки щодо мігрантів. Зустріч відбудеться перед європейським самітом», - йдеться у повідомленні.

У Конте повідомили, що рішення було прийнято після проведеної телефонної розмови з Макроном, під час якої французький президент наголосив, що не бажав образити Італію або італійський народ.

Італійська сторона також зауважила, що зустріч є необхідною для обговорення нових ініціатив перед самітом ЄС, який відбудеться на прикінці червня в Брюсселі.

Раніше новий міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні закликав Мальту надати доступ до порту Валлетті рятувального судна Aquarius організації SOS Mediterranee, на борту якого знаходилися 629 мігрантів. В іншому випадку Сальвіні мав намір закрити італійські порти. Влада Мальти відхилила вимогу, заявивши, що не має відношення до рятувальної акції.

Пізніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес наказав прийняти судно Aquarius.

Президент Франції Еммануель Макрон засудив цинічні й безвідповідальні дії італійського уряду, який відмовився приймати судно Aquarius, а Італія у відповідь викликала французького посла для консультацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: