Італія відновить меси у храмах з 18 травня

Італія відновить меси у храмах з 18 травня
В Італії триває процес пом'якшення карантину 

Вірянам доведеться носити маски і сидіти або стояти на певній дистанції

Італійський уряд дозволив відновити проведення мес, обрядів хрещення, весіль та похорон в церквах та храмах з 18 травня в рамках послаблення карантинних обмежень. Про це повідомляє ANSA.

Зазначається, що італійським вірянам доведеться дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема носити маски та знаходитися на відстані одне від одного. Сповідь дозволили здійснювати лише у провітрюваних місцях, наприклад, на вулиці.

Крім того, обмеження передбачають, що двері церков та храмів мають бути відкритими, щоб уникнути передачі коронавірусу через дверні ручки. Після кожної меси використовувані місця будуть дезінфікувати.

Італійський прем'єр-міністр Джузеппе Конте заявив, що дотримання протиепідемічних норм у храмах забезпечить відновлення церемоній у найбезпечніший спосіб.

Також «Главком» писав, що вчора в Італії зафіксували рекордну кількість одужалих від коронавірусу за добу. За добу підтвердили понад 8 тисяч випадків одужання від коронавірусу. Загальне число одужалих перевищило 93 тисячі.

Крім того Папа Римський закликав об’єднатися для пошуку вакцин проти Covid-19. Понтифік подякував всім людям у всьому світі, які продовжують в цей час надавати основні послуги. Він закликав до міжнародної співпраці, щоб боротися з кризою і вірусом, який заразив майже 3,5 мільйона осіб і вбив понад 240 тисяч людей у всьому світі.

Раніше Папа Римський закликав людей не піддаватися страху під час пандемії. Також Папа Римський заявив, що коронавірус може бути «відповіддю природи» на зміни клімату

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: