Папа Римський закликав людей не піддаватися страху під час пандемії

Папа Римський закликав людей не піддаватися страху під час пандемії
Папа Римський Франциск

Папа Франциск закликав людей бути «посланцями життя в час смерті»

Папа Римський Франциск закликав людей не піддаватися страху під час всенощної святкової меси в порожній базиліці святого Петра напередодні свята Великодня, яке більшість християн світу зустрічає 12 квітня.

У церкві, яка може вмістити до 10 тисяч людей, під час суботньої меси були присутні лише близько 20 людей, хор був також менший, ніж зазвичай. Через спалах коронавірусної інфекції було скасовано і кілька традиційних заходів, зокрема, хрещення дорослих новонавернених.

Папа Франциск у своїй проповіді провів паралелі між євангельською розповіддю про жінок, які виявили гробницю Ісуса порожньою в день воскресіння, та невизначеним станом світу сьогодні через пандемію коронавірусної інфекції.

«Тоді також з'явився страх перед майбутнім... Для них, як і для нас, це була найтемніша година. Не бійтеся, не поступайтеся страху. Це повідомлення надії. Адже сьогодні воно адресоване нам. Це слова, які Бог повторює нам цього вечора», – сказав папа Франциск і закликав людей бути «посланцями життя в час смерті».

Усі заходи католицької церкви в Страсний тиждень відбувалися без участі громадськості.

Такий же порядок буде в кульмінаційний момент свята в неділю, коли папа Франциск звернеться з посланням Urbi et Orbi («Місту та світу»).

Пасхальна недільна меса зазвичай збирає на площі Святого Петра до 100 тисяч людей. Цього року цей обряд відбудеться всередині церкви з участю менш як 20 людей.

Раніше, виступаючи в ефірі італійського телебачення, Франциск порівняв медиків, священників та монахинь, які померли під час пандемії Covid-19, з солдатами, полеглими на війні. «Вони пожертвували своїм життям з любові», – сказав він.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: