Єгипет скасував контракти на купівлю українського зерна

Єгипет скасував контракти на купівлю українського зерна
У травні 300 тис. тонн української пшениці, законтрактовані Єгиптом, застрягли в Україні
фото з відкритих джерел

Йдеться про чотири вантажі, які були закуплені у грудні минулого року

Генеральне управління з поставок товарів Єгипту (GASC) скасувало угоди на постачання 240 тис. тонн української пшениці, які були підписані ще до повномасштабного вторгнення РФ.  Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Reuters.

За словами співрозмовників, GASC звільнило торговельні компанії Inerco та Nibulon, що займаються постачанням зерна, від виконання контрактних зобов’язань попри відсутність в угодах положення про форс-мажорні обставини.

Йдеться про чотири вантажі, які були закуплені у грудні минулого року за цінами від 346 до 360 дол. за тонну. В цю ціну також входили й витрати на доставку. Після того як російсько-українська війна прискорила зростання світових цін на зерно, у квітні GASC заплатила 494,25 дол. США за тонну пшениці.

При цьому п’яте судно, що вже завантажене зерном, очікує на відправлення в порту Чорноморська, і, за словами трейдерів, воно відпливе, коли отримає «зелене світло» від чиновників порту.

У травні повідомлялося, що 300 тис. тонн української пшениці, законтрактовані Єгиптом, застрягли в Україні. Один із вантажів застряг у порту, а чотири інших навіть не були завантажені.

Нагадаємо, журналісти показали масштаби та шляхи вивезення зерна Росією з України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: