ЄС продовжить на півроку дію санкцій проти Росії - дипломати

ЄС продовжить на півроку дію санкцій проти Росії - дипломати
Санкції проти Росії

Лідери ЄС можуть дати «зелене світло» 6-місячному продовженню санкцій без обговорення на зустрічі 15 грудня

Дипломати Європейського Союзу заявляють, що лідери ЄС найімовірніше продовжать дію санкцій проти Росії до 31 липня 2017 року на саміті у Брюсселі наступного тижня.

Як заявили Радіо Свобода дипломати, близькі до переговорів, лідери ЄС можуть дати «зелене світло» 6-місячному продовженню санкцій без обговорення на зустрічі 15 грудня.

Офіційно міністри чи посли ЄС схвалять продовження санкцій через кілька днів після цього, додали дипломати, які відмовилися називати свої імена, бо не мають права обговорювати питання санкцій публічно.

Термін дії санкцій спливає наприкінці січня.

Нагадаємо, Європейський Союз, США, інші країни «Групи семи» і ще деякі держави в кілька етапів, починаючи з 2014 року, запровадили у зв’язку з агресією Росії проти України у Криму, а потім на Донбасі кілька пакетів санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб, але також проти осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

Їх так само поетапно продовжували, коли збігав попередній визначений термін. Наразі чинність найболючішого для Росії пакета санкцій ЄС збігає в січні 2017 року. Але дехто в Європі починає висловлювати сумніви в доцільності продовжувати його.

Останнім часом Росія через своїх союзників у західних країнах, у першу чергу в ЄС, починає просувати ідеї повного чи принаймні часткового скасування санкцій і без виконання нею її міжнародних зобов’язань. Крім того, за поліпшення відносин із Росією висловлювався і обраний майбутній президент США Дональд Трамп і в перебігу виборчої кампанії, і вже після обрання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: