Європарламент ухвалив резолюцію на підтримку кримських політв’язнів

Європарламент ухвалив резолюцію на підтримку кримських політв’язнів

Європарламент засудив вироки Умерову, Чийгозу і Семені

Європейський парламент засудив вироки заступникам голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову та Ахтему Чийгозу, а також журналістові Миколі Семені, винесені в анексованому Росією Криму. Про це йдеться у резолюції Європарламенту, оприлюдненій у четвер, 5 жовтня.

На переконання представників Європарламенту, ці судові рішення є порушенням прав людини, тож вони негайно мають бути скасовані.

«Реальність репресій та застосування законодавства про екстремізм, тероризм та сепаратизм призвели до серйозного погіршення ситуації з правами людини на Кримському півострові та поширенню порушень свободи слова та об'єднань; (...) примусове введення російського громадянства стало системним, і основні свободи не гарантуються», – йдеться у документі.

Окрім того, у тексті резолюції наголошується, що анексія Криму Російською Федерацією є незаконною і є порушенням міжнародного права та європейських угод, підписаних як Російською Федерацією, так і Україною.

25 вересня Управління ООН з прав людини у новій доповіді заявило, що ситуація у сфері прав людини в Криму «значно погіршилася за російської окупації». «Були задокументовані серйозні порушення прав людини, такі, як свавільні арешти й затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження й катування, і щонайменше одна судова позасудова страта», – мовиться в документі.

Нагадаємо, 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі Умерова. Умерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

11 вересня відбувся суд над Ахтемом Чийгозом, якого російські окупанти засудили до 8 років позбавлення волі.
22 вересня, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Читайте також статті: 

Микола Семена: Сьогодні Росія винесла вирок усім своїм журналістам

Микола Семена: Життя кримчан стало складним і незрозумілим. Вони дуже потребують адекватної інформації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: