Євросоюз назвав найголовнішу рекомендацію для реформ в Україні

Євросоюз назвав найголовнішу рекомендацію для реформ в Україні

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі

Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Слід робити все можливе для якнайшвидшої гармонізації законодавства України і законодавства ЄС, зазначив Мінгареллі

Україна має робити все можливе для виконання зобов’язань, взятих в рамках Угоди про асоціацію та створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

Він зазначив, що не ЄС має тиснути на українську владу для проведення реформ, а самі громадяни України. «Ми тут для того, щоб поділитися нашим досвідом, інформацією про те, як орган ЄС, ідентичний за функціями вашій Рахунковій палаті, здійснює контроль за публічними фінансами. От у цьому полягає наше завдання, а не в тому, щоб тиснути», - сказав Мінгареллі.

На запитання, в чому полягають рекомендації ЄС, він заявив: «Наша рекомендація полягає у тому, що слід робити все можливе для того, аби виконати зобов’язання, взяті Україною в рамках Угоди про асоціацію та створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі. Особливо слід робити все можливе для якнайшвидшої гармонізації законодавства України і законодавства ЄС. Це в інтересах як України, так і її громадян».

За його словами, дехто з українських високопосадовців дослухається до порад ЄС і радий скористатися досвідом експертів, яких може запропонувати Європейський союз. «Інші менш відкриті до наших пропозицій», - розповів Мінгареллі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: