Кабмін хоче обкласти податком міжнародні посилки дорожче 100 євро

Кабмін хоче обкласти податком міжнародні посилки дорожче 100 євро

Кабінет міністрів України зареєстрував у парламенті законопроект №9260

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ввести податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи.

Про це сказано в законопроекті №9260 від 5 листопада.

Згідно з пояснювальною запискою, в разі прийняття законопроекту ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача - фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, буде обкладатися податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом.

Для застосування зазначеної норми пропонується встановити перехідний період із 1 січня по 30 червня 2019 року, протягом якого податком на додану вартість будуть обкладатися товари, сумарна фактурна вартість яких перевищуватиме еквівалент 150 євро.

Як відомо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.

Відповідно до зазначеної норми, в разі ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, несупроводжуваному багажі базою оподаткування є їх митна вартість (для юридичних осіб) або фактурна вартість (для фізичних осіб), визначена відповідно до Митного кодексу України, з урахуванням мита й акцизного податку, що підлягають сплаті.

«(У разі) ввезення на митну територію України на адресу одного одержувача (фізичної особи) в перших трьох міжнародних поштових та/або міжнародних експрес-відправленнях протягом одного календарного місяця товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, в одній депеші в міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника в міжнародних експрес-відправленнях (посилки не будуть обкладатися митом)», - сказано в правці.

Зазначена правка була внесена до закону про зміни Податкового кодексу депутатом Верховної Ради Вадимом Денисенком, який пізніше роз'яснив, що йдеться про обмеження до трьох посилок по 150 євро кожна.

Пізніше, в грудні 2017 року, поштові оператори звернулися з проханням до президента Петра Порошенка ветувати вказаний закон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: