Кабмін влаштує аудит лісгоспам, аби припинити контрабанду лісу до ЄС

Кабмін влаштує аудит лісгоспам, аби припинити контрабанду лісу до ЄС

Уряд дав доручення службам перевіряти господарську діяльність лісгоспів, зокрема усі накладні

Кабінет міністрів України дав доручення Державній аудиторській служби, Державній фіскальній службі, Держгеокадастру провести ретельні перевірки всіх лісгоспів України.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду 18 липня.

Уряд дав доручення службам перевіряти господарську діяльність лісгоспів, зокрема накладні, їхніх підписантів, прізвищ митників, які пропускали деревну на експорт.

«І ще одне звернення буде до наших партнерів по ЄС, для того, щоб вони надали нам доступ до інформації проте який ліс заїжджав на територію Євросоюзу. Ми побачимо, що звідси виїжджали дрова, а туди заїжджав ліс-кругляк», — заявив Гройсман.

На початку липня в Україні ввели кримінальну відповідальність за контрабанду лісу-кругляку.

Раніше стало відомо, що Україна стала найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу. Більше того, Україна експортує нелегальну деревину, зокрема, для постачальників IKEA. Як повідомляли ЗМІ, з початку запровадження мораторію на експорт лісу-кругляку обсяги вирубок не зменшилися, в той же час збільшилась кількість випадків контрабанди та незаконного вивезення деревини з України.

Раніше журналісти повідомляли, що Євросоюз може почати арбітражний та судовий процес проти України з метою скасування мораторію на експорт лісу-кругляка. Відповідне застереження надіслала єврокомісарка з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Мораторій на експорт лісу-кругляку діє в Україні з 2015 року. Свого часу через відмову його скасування Єврокомісія відмовилася надавати Україні транш на суму 600 млн євро.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: